Je bent een organisatorisch sterke

Managementondersteuner

32 - 36 uur

Versterk jij de directie Bestuursondersteuning en neem je verantwoordelijkheid voor een optimaal functionerende directie? Ben jij iemand die altijd het overzicht heeft en goed kan anticiperen op alles wat er gebeurt binnen onze organisatie? Dan is de functie van managementondersteuner bij de Raad van State wat voor jou.


In deze functie werk je voor de directie die inhoudelijke en administratieve ondersteuning geeft aan het bestuur van de Raad. Dat betekent dat je werkt op een van de mooiste plekken van Den Haag: Paleis Kneuterdijk.

Wij hebben op dit moment plek voor twee managementondersteuners.

Wat ga je doen

De directie is op zoek naar een organisatorisch sterke managementondersteuner. Jij neemt verantwoordelijkheid en bent samen met je collega managementondersteuners een belangrijke spil binnen de afdeling secretariaten en IEB (Interne en Externe Betrekkingen). De werkzaamheden bevatten, bijvoorbeeld:

 • Agendabeheer
 • Correspondentie
 • Voorbereiden van vergaderingen
 • Ondersteuning van de evenementenorganisatie
 • Afhandeling van aanstelling, dienstwijzigingen van staatsraden
 • Opstellen/bijwerken van werkprocessen

Naast de ondersteuning van de directie Bestuursondersteuning en de directeur ben jij ook één van de vaste vervangers van de managementondersteuner van de secretaris en de vice-president.

Ben jij dit?

Jij bent een echt plan- en organisatietalent. Je houdt overzicht over de werkzaamheden en stelt prioriteiten. Van organiseren en regelen krijg jij energie, maar je bewaart ook de rust in drukke tijden. Je bent proactief en je zoekt gemakkelijk de samenwerking op. Je vindt een balans tussen een dienstverlenende en assertieve houding. Je schakelt makkelijk op verschillende niveaus, kan goed omgaan met vertrouwelijke informatie en zorgt ervoor dat de juiste informatie op de juiste plek is. Geen dag is hetzelfde en jij kan hier flexibel mee omgaan. Met recht ben jij onze rots in de branding.

We zoeken iemand die:

 • een diploma van een afgeronde opleiding op MBO-niveau heeft;
 • goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift heeft;
 • digitaal vaardig is en makkelijk werkt met programma’s zoals Word, Outlook en Excel;
 • minimaal 32 uur per week werkt;
 • op woensdag en/of vrijdag beschikbaar is.

Competenties die we belangrijk vinden:

 • organisatiesensitiviteit;
 • klantgerichtheid;
 • plannen en organiseren;
 • voortgangscontrole;
 • samenwerken;
 • integriteit;
 • flexibiliteit;
 • zelfontwikkeling.

Dit is wie wij zijn

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur en is de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Werken bij de Raad van State betekent betrokken zijn bij maatschappelijk relevante thema's, zoals milieu, ruimtelijke ordening, vreemdelingenzaken of onderwijs, en werken in een organisatie die volop in beweging is. Bij de Raad van State werken circa 70 staatsraden en zo’n 600 medewerkers.

Het hoofd afdeling Secretariaten en Interne en Externe Betrekkingen maakt deel uit van de directie Bestuursondersteuning (BSO). De directie verzorgt de inhoudelijke en administratieve ondersteuning aan de vice-president en secretaris ten behoeve van de uitoefening van hun taken. De afdeling Communicatie, de stafafdeling Informatievoorziening, de afdeling Interne en Externe Betrekkingen en het Woo-punt maken deel uit van de directie.

Wat we onze collega’s aanbieden

Je komt te werken op een unieke werklocatie voor een werkgever met een bijzondere maatschappelijke opgave. Dit is een functie waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen en kunt doorgroeien. Wij verzorgen opleidingen zodat je je werk professioneel kunt uitvoeren en zodat je kan groeien naar jouw doelen.

Wij werken hybride met elkaar. Dat betekent dat je afwisselend vanuit huis of kantoor kunt werken, afhankelijk van het soort werk dat je doet. Zo voorkom je onnodige reisbewegingen en kun je werk en privé goed combineren.

De Raad van State stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze teams.

Het FGR profiel Managementondersteuner is van toepassing. Inschaling vindt plaats in schaal 7 (CAO Rijk) waaraan bij een 36-urige werkweek een salaris verbonden is van maximaal € 3.529,- bruto per maand.

Maandelijks krijg je bij je brutosalaris een toeslag van 16,37% voor het Individueel Keuzebudget. Hierdoor kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

De Raad van State biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een openbaarvervoerkaart voor woon-werkverkeer, pensioenopbouw bij het ABP (de werkgever betaalt 70% van de premie) en een ruime vakantieregeling met optie tot het bijkopen van vakantie uren.De procedure

Nadere informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je inwinnen bij

irma_grooten

Irma Grooten

Hoofd afdeling Secretariaten en I&EB

Je sollicitatie met cv kun je, onder vermelding van vacaturenummer PO-2024-07 en t.a.v. Janne van der Veer, tot en met 19 april 2024 mailen naar:

vacatures@raadvanstate.nl

De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 25 april. Die dag voer je twee gesprekken van een half uur met elk 3 personen.

Bijzonderheden

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Als je dat wilt, kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

We kunnen tijdens de sollicitatieprocedure vragen om twee referenties. Contact opnemen met één van de opgegeven referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Je hebt bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

In de selectieprocedure hebben herplaatsingskandidaten en verplichte VWNW-kandidaten binnen de Rijksoverheid een voorrangspositie. Mocht je tot één van deze doelgroepen behoren, dan word je verzocht de aanwijzingsbrief bij de sollicitatiebrief te voegen.

Wil je meer weten over de Raad van State? Neem dan een kijkje op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Acquisitie stellen we niet op prijs. Delen is prima; doorplaatsen van de advertentie niet.