Ben jij een ervaren en enthousiaste

Wetgevingsadviseur voor infrastructuur, waterstaat, economische zaken en klimaat

32 - 36 uur

Wij zoeken een enthousiaste collega die graag adviseert over wetgeving op het terrein van infrastructuur, waterstaat, economische zaken en klimaat. Heb jij kennis van of affiniteit met deze terreinen? Heb je ervaring als beleidsadviseur of jurist bij de overheid? Zet jij graag je tanden in complexe vraagstukken en weet je de dilemma’s voor beleid en wetgeving op de genoemde gebieden helder in beeld te brengen? Kun je goed schakelen met ministeries en andere betrokken organisaties? Dan is de directie Advisering van de Raad van State op zoek naar jou!


Wat ga je doen

Als wetgevingsadviseur draag je bij aan de totstandkoming van de adviezen die de Afdeling uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen. Je onderhoudt contacten met betrokken ministeries en andere betrokken (overheids)organisaties en stakeholders. Je werkt nauw samen met de leden van de Afdeling advisering.

Ben jij dit?

Wij zoeken iemand die nieuwsgierig is, oog heeft voor de context en achtergronden van de problematiek en analyses en bevindingen goed op papier kan zetten. Daarnaast zoeken wij iemand die effectief is in het beheer van externe relaties en beschikt overeen relevant netwerk. Je hebt daarnaast:

  • een academische opleiding en affiniteit met wet- en regelgevingstrajecten;
  • uitgebreide ervaring in een beleidsomgeving, bij voorkeur bij een of meer ministeries;
  • aantoonbare ervaring met complexe vraagstukken, bij voorkeur rond infrastructuur, waterstaat, economische zaken en klimaat;
  • een scherp analytisch en conceptueel vermogen en een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • goede adviesvaardigheden met oog voor de bestuurlijke en beleidsmatige omgeving.

Over de Raad van State

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement voor wetgeving en bestuur en de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Werken bij de Raad van State betekent betrokken zijn bij maatschappelijk relevante thema's en werken in een organisatie die volop in beweging is. Bij de Raad van State werken ongeveer 70 staatsraden en ruim 550 medewerkers.

Binnen de directie Advisering ondersteunen zo’n 30 wetgevingsadviseurs de leden van de Afdeling advisering. De directie is onderverdeeld in vier sectoren die onder aansturing van een sectorhoofd de conceptadviezen van ieder een aantal ministeries voorbereiden. Wetgevingsadviseurs zijn verbonden aan ten minste één van de vier sectoren, maar worden ook directiebreed ingezet. De directie bestaat verder uit een directeur, een directiesecretaris en enkele administratieve en secretariële medewerkers.

Wat we onze collega’s aanbieden

Naast het feit dat je voor een werkgever gaat werken die een unieke positie heeft binnen de rechtsstaat, is dit een functie waarin je jezelf vooral verder kunt ontwikkelen. Wij bieden ruime mogelijkheden om opleidingen te volgen, zowel gericht op je persoonlijke als je professionele ontwikkeling.

Wij werken hybride met elkaar, dat betekent dat je afwisselend vanuit huis of kantoor kan werken afhankelijk van het soort werk dat je doet. Zo voorkom je onnodige reisbewegingen en kun je werk en privé goed combineren.

Afhankelijk van opleiding en ervaring is aan deze functie een salaris verbonden van maximaal € 6.989 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 12/13, CAO Rijk). Maandelijks krijg je bij je brutosalaris een toeslag van 16,37% voor het Individueel Keuzebudget. Hierdoor kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

De Raad van State biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een openbaarvervoerkaart voor woon-werkverkeer, pensioenopbouw bij het ABP (de werkgever betaalt 70% van de premie) en een ruime vakantieregeling met optie tot het bijkopen van vakantie uren.

Je krijgt een tijdelijke overeenkomst voor twaalf maanden. Als je goed functioneert, volgt een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Als je al bij de Rijksoverheid werkt en een overeenkomst voor onbepaalde tijd hebt, dan wordt die overeenkomst voortgezet.De procedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met

Gijs van Midden

Mr. Gijs van Midden

Sectorhoofd van sector IV
Telefoon
06–50193790
E-mail
g.vanmidden@raadvanstate.nl

Je sollicitatie met cv kun je, onder vermelding van vacaturenummer PO-2023-44 en t.a.v. Janne van der Veer, mailen naar:

vacatures@raadvanstate.nl

Je kunt op deze functie solliciteren tot en met 3 december 2023.
De selectiegesprekken vinden bij voorkeur plaats in week 49 of 50.
Een assessment van de schrijfvaardigheden maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Bijzonderheden

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Als je dat wilt, kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

De Raad van State stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze teams.

We vragen tijdens de sollicitatieprocedure om twee referenties. Contact opnemen met één van de opgegeven referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Je hebt bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

In de selectieprocedure hebben herplaatsingskandidaten en verplichte VWNW-kandidaten binnen de Rijksoverheid een voorrangspositie. Mocht je tot één van deze doelgroepen behoren, dan word je verzocht de aanwijzingsbrief bij de sollicitatiebrief te voegen.

Wil je meer weten over de Raad van State? Neem dan een kijkje op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Acquisitie stellen we niet op prijs. Delen is prima; doorplaatsen van de advertentie niet.