Bouwen aan een professioneel P&O-team als

Coördinator P&O Informatie & Beheer

32 - 36 uur

Bouwen aan een professioneel team en continu kijken wat beter of anders kan. Spreekt dat jou aan als P&O-professional? Dan is dit hét moment om bij de Raad van State in Den Haag aan de slag te gaan.


Wat ga je doen

Onze P&O-afdeling is volop in ontwikkeling. We zijn in 2021 gestart met een flinke professionaliseringsslag en zitten daar nog middenin. Een mooie uitdaging voor jou als coördinator, want je krijgt alle ruimte om met frisse ideeën te komen en processen te verbeteren en/of anders in te richten. Daarnaast is de ontwikkeling van het team van collega’s van P&O Informatie & Beheer een belangrijk onderdeel.

Jij coacht en stuurt dagelijks de medewerkers aan van het team van P&O Informatie & Beheer. Je coördineert de werkzaamheden van dit team en waar nodig werk je mee. Samen met het team zorg je voor een correcte en kwalitatief goede administratie. Je weet (nieuwe) wet-, en regelgeving op gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie te vertalen naar administratieve processen. Ook signaleer je waar processen beter kunnen en implementeer je verbetervoorstellen. Je signaleert veel voorkomende vragen en doet voorstellen voor trainingen, voorlichting of andere mogelijkheden om de informatievoorziening vanuit P&O Informatie & Beheer te verbeteren. Daarnaast richt je het interne controlesysteem in en zorg je dat deze controles plaatsvinden.

Ben jij dit?

Je weet je weg te vinden in de wereld van salaris- en personeelsadministratie, en bent het aanspreekpunt voor de accountmanager van P-Direkt. Ervaring in het coördineren en aansturen van medewerkers is een vereiste. Je ziet welke werkprocessen kunnen worden geoptimaliseerd en efficiënter gemaakt. Het is belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren om het team te ondersteunen bij hun werk. Afstemmen en samenwerken met collega’s, ook van andere afdelingen, gaat je makkelijk af. Je probeert de vraag van de klant scherp te krijgen om dit te vertalen naar een passende oplossing. Je past acties aan veranderende omstandigheden aan. Je deelt opgedane kennis met collega’s en integreert nieuwe inzichten in bestaande werkprocessen.

Verder zoeken we iemand die bezit over het volgende:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Leidinggevende en coachende kwaliteiten;
  • Kennis van salaris- en personeelsadministratie;
  • Kennis van de CAO Rijk en P-Direkt.

Dit is wie wij zijn

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering en het parlement voor wetgeving en bestuur en de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Werken bij ons betekent betrokken zijn bij maatschappelijk relevante thema’s in een organisatie die volop in beweging is. Bij de Raad van State werken 70 staatsraden en ruim 550 medewerkers. Samen beschikken we over een schat aan kennis: een perfecte leeromgeving dus. De sfeer is informeel, waardoor je makkelijk een collega kunt benaderen als je iets wilt weten. Ook is er aandacht voor een goede werk-privébalans, zo is het mogelijk om je werktijd in overleg flexibel in te delen en zorgen we voor acceptabele werkdruk.

Jij werkt binnen een professioneel en gezellig team en coacht hier de vier zelfstandige en betrokken medewerkers P&O Informatie & Beheer en de medewerker opleidingen. Zij zijn elk gekoppeld aan een P&O-adviseur en hebben dus elk hun eigen ‘klanten’. Met andere woorden: zij werken elk voor hun eigen directie(s) binnen de Raad van State. Jij hebt het totaaloverzicht. Je stuurt je team dan ook inhoudelijk aan en werkt zo nodig mee. Niet functioneel: je hebt geen P-verantwoordelijkheid. Wel lever je aan het hoofd P&O de input voor de functioneringsgesprekken.

Wat we onze collega’s aanbieden

Naast het feit dat je voor een werkgever gaat werken die een unieke positie heeft binnen de rechtsstaat is dit een functie waarin je jezelf kunt ontwikkelen. We ondersteunen je ontwikkeling volledig middels een opleidingstraject en je krijgt toegang tot een (online) leerplatform waar je zelf een groot aanbod aan trainingen kunt kiezen en volgen. Wij werken hybride met elkaar, dat betekent dat je afwisselend vanuit huis of kantoor kan werken afhankelijk van het soort werk dat je doet. Zo voorkom je onnodige reisbewegingen en kun je werk en privé goed combineren.

Het is een functie in schaal 9/10 (afhankelijk van ervaring) van de CAO Rijk, waarbij het minimum salaris € 3.165,83 en het maximum salaris € 4.921,54 betreft. Verder geniet je van alle voordelen uit de CAO Rijk zoals:

  • een individueel keuze budget van 16,37% van je bruto jaarsalaris;
  • reiskostenvergoeding via een OV-kaart, km-vergoeding of fietsvergoeding;
  • pensioenopbouw bij het ABP, de werkgever betaalt 70% van de premie;
  • Ruime vakantieregeling met optie tot het bijkopen van vakantie uren.

Voor een uitgebreid overzicht van deze functie zie het Functiegebouw Rijk: Adviseur Bedrijfsvoering

Je krijgt een tijdelijke overeenkomst voor twaalf maanden. Als je goed functioneert, volgt een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Als je al bij de Rijksoverheid werkt en een overeenkomst voor onbepaalde tijd hebt, dan wordt die overeenkomst voortgezet. Een detachering voor een jaar behoort dan tot de mogelijkheden.De procedure

Voor meer informatie

ruth_van_werven

Ruth van Werven

Hoofd P&O.Voor vragen over de functie
Marina-de-Leeuw

Marina de Leeuw

P&O-adviseur. Voor vragen over de procedure.
Telefoon
06–3113 3641
E-mail
m.deleeuw@raadvanstate.nl

Je sollicitatie met cv kun je, onder vermelding van vacaturenummer PO-2024-12 en t.a.v. Marina de Leeuw, tot en met 25 februari 2024 mailen naar:

vacatures@raadvanstate.nl

Bijzonderheden

Je hebt de mogelijkheid om thuis te werken, maar we verwachten voorlopig – vooral in deze fase van ontwikkeling van het team - dat je vaker aanwezig bent op de Raad. Daarover maak je afspraken met je leidinggevende. Van ons ontvang je een laptop, telefoon en andere benodigdheden.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Als je dat wilt, kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

De Raad van State stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze teams.

We vragen tijdens de sollicitatieprocedure om twee referenties. Contact opnemen met één van de opgegeven referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Je hebt bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

In de selectieprocedure hebben herplaatsingskandidaten en verplichte VWNW-kandidaten binnen de Rijksoverheid een voorrangspositie. Mocht je tot één van deze doelgroepen behoren, dan word je verzocht de aanwijzingsbrief bij de sollicitatiebrief te voegen.

Wil je meer weten over de Raad van State? Neem dan een kijkje op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Acquisitie stellen we niet op prijs. Delen is prima; doorplaatsen van de advertentie niet.