Werken bij de Raad van State

Kom jij werken bij de Raad van State? Meewerken aan actuele zaken die spelen in de maatschappij? Adviseren over wetgeving en bestuur? Als hoogste algemene bestuursrechter van het land en als onafhankelijk adviseur van regering en parlement is de Raad van State altijd bezig met actuele thema’s die spelen in de maatschappij.  Thema’s die regelmatig de voorpagina’s van het nieuws bereiken!

Aandacht voor ontwikkeling

We houden ons bezig met serieuze zaken. Werken bij de Raad van State betekent dan ook verdieping: vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Er is veel aandacht voor begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Onze open, collegiale en informele sfeer zorgt ervoor dat we enthousiast en gedreven ons werk doen.

Vergadering

Onze organisatie

Samen met een kleine 700 collega’s, van wie ongeveer 300 juristen en 75 staatsraden werken we dagelijks aan actuele onderwerpen. De secretaris heeft de leiding over de medewerkers, die werkzaam zijn binnen de directies Advisering, Bestuursrechtspraak, Bedrijfsondersteuning en Bestuursondersteuning. Op www.raadvanstate.nl kun je meer lezen over hoe onze organisatie is samengesteld.

Aandacht voor ontspanning

Naast serieus en hard werken is er bij de Raad ook volop ruimte voor gezellige activiteiten en ontspanning. Zo tref je je collega’s na het werk ook bij onze borrels, sportieve activiteiten en personeelsfeesten. Daar leer je ook de collega's van andere directies kennen.

kneuterdijk_voorkant

In de Haagse binnenstad

En we werken op een unieke locatie in het centrum van Den Haag. Te midden van andere Hoge Colleges van Staat, ministeries en op steenworp afstand van het Binnenhof.

Nuria de Jong, jurist directie Bestuursrechtspraak

nuria_de_jong_portret
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals borrels, lezingen of een cursus padellen.

De Raad van State ...

  • is opgericht in 1531
  • heeft koning Willem-Alexander als voorzitter
  • brengt jaarlijks ongeveer 450 wetgevingsadviezen uit
  • doet jaarlijks ruim 9.000 uitspraken in bestuursrechtelijke geschillen
  • is gevestigd in het centrum van Den Haag
  • is voor een deel gehuisvest in het historische Paleis Kneuterdijk
  • heeft een actieve personeelsvereniging die evenementen en activiteiten organiseert
  • bestaat uit ruim 600 collega’s, waarvan ongeveer 250 juristen en 80 staatsraden

Werken bij Bestuursrechtspraak

zitting_bestuursrecht

Werken bij Advisering

advisering_vergadering