Ben jij een ervaren en enthousiaste

Projectleider informatievoorziening (IV)

32 - 36 uur

Ben jij resultaatgericht en heb jij ruime ervaring met het succesvol leiden van IV-projecten binnen de overheid en ben je bekend met de PRINCE2? Lees dan verder!


Wat ga je doen

Jij gaat ons helpen om invulling te geven aan onze veranderkalender, door middel van het uitvoeren van projecten. Dat gaat soms om digitaliseringstrajecten (b.v. papier naar digitaal) maar kan ook gaan om vervangingstrajecten waarbij we een transitie maken van on premise oplossingen naar standaard (cloud) oplossingen.

Als projectleider IV leg je functioneel verantwoording af aan de opdrachtgever van het project, en houdt deze op de hoogte van voortgang, risico’s en knelpunten. Hiërarchisch leg je verantwoording af aan het hoofd Stafafdeling IV en ben je operationeel verantwoordelijk voor één of meerdere projecten, waarbij je van begin tot eind betrokken bent.

Je stelt het projectplan op (opdracht, doelstelling, doorlooptijd, planning, communicatie en materiële en personele projectbegroting), formeert het projectteam waar je mee gaat werken, geeft leiding, monitort en bewaakt de voortgang en stuurt bij waar nodig. Je hebt daarbij focus op de implementatie én de verandering, die het project veroorzaakt op de werkvloer. Ook maak je voortgangsrapportages. Je zorgt ervoor dat de beoogde resultaten van het project er daadwerkelijk komen en begeleidt en verankert de veranderingen die de projecten met zich meebrengen in de organisatie. Ook stem je goed af met de opdrachtgever.

Je zoekt actief mede-projectleiders op om te spreken over de samenhang tussen projecten, de afdeling Financiële en Economische Zaken (FEZ) over budgetbewaking en de afdeling ICT en gebruikersorganisatie over bijsturing van het project en de gevolgen voor de betrokkenen. Je bouwt daarbij intern een netwerk op van werkrelaties, waardoor projecten beter landen in de organisatie.

Daarnaast ga je onderzoekend en oplossingsgericht te werk om bestaande IV-processen te verbeteren en innovaties aan te bevelen.

Wat we van je vragen

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met het succesvol leiden van IV-projecten binnen de overheid. Dit kan je aantonen door middel van referenties;
  • Je hebt ervaring met implementatie en het managen van de bijkomende verandering;
  • Je bent bekend met de PRINCE2 projectmanagementmethodiek en hebt volgens deze methodiek projecten geleid. Je hebt ook de benodigde PRINCE2 certificering of bent bereid deze op korte termijn te behalen;
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van de overheidsprocessen rondom een project, waaronder inkoop- en aanbestedingsprocessen.
  • Ervaring bij het implementeren van SaaS oplossingen is een pré.

Het functieprofiel van projectleider IV is Project-/Programmamanager (Functiegebouw Rijk). Om de functie goed te kunnen uitvoeren beschik je daarom ook nog over de volgende competenties:

  • Bestuurssensitiviteit
  • Plannen en organiseren
  • Resultaatgerichtheid
  • Omgevingsbewustzijn
  • Netwerken
  • Aansturen projectteam
  • Motiveren
  • Creativiteit

Salaris en arbeids-voorwaarden

Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur. Afhankelijk van opleiding en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 12 (CAO Rijk) waaraan bij een 36-urige werkweek een salaris is verbonden van maximaal € 6.907,- bruto per maand. Maandelijks krijg je bij je brutosalaris een toeslag van 16,5% voor het Individueel Keuzebudget. Hierdoor kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen. De Raad van State biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een openbaarvervoerkaart voor woon-werkverkeer.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voorafgaand aan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je al een vast contract hebt bij het Rijk, behoud je die.

Dit is wie wij zijn

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur en is de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Werken bij de Raad van State betekent betrokken zijn bij maatschappelijk relevante thema's, zoals milieu, ruimtelijke ordening, vreemdelingenzaken of onderwijs en werken in een organisatie die volop in beweging is. Bij de Raad van State werken circa 70 staatsraden en ruim 600 medewerkers waarvan zo’n 300 juristen. De Raad van State kent vier directies: Bestuursrechtspraak, Advisering, Bedrijfsondersteuning en Bestuursondersteuning.

De Raad van State bevindt zich midden in een proces van veranderingen. Ontwikkelingen op het gebied van ICT, digitalisering en informatievoorziening volgen elkaar snel op. We bevinden ons in een transitietraject van professionalisering en vernieuwing van de informatievoorzieningsfunctie van een beheer- naar meer en meer een regie-organisatie. Daartoe is een veelheid aan projecten gestart zoals Informatieveiligheid en privacy, Kennisorganisatie en Project Raadsaam: één modern zaaksysteem.

De Stafafdeling IV valt onder de directie Bestuursondersteuning en bestaat uit drie werkgebieden:

  • het werkgebied CIO, dat kaderstellend en toetsend is voor informatiebeveiliging, gegevensbescherming, enterprise architectuur en archivering en informatiehuishouding
  • het werkgebied Business Informatiemanagement, dat informatiemanagement, transitiemanagement, datamanagement, business analyse en functioneel beheer omvat
  • en het Werkgebied IV Projecten, waar de portfoliomanager en projectleiders uitvoering geven aan de IV-projecten van de Raad van State.

De afdeling bestaat momenteel uit 25 medewerkers. Binnen het werkgebied CIO-office worden strategische en tactische taken binnen de IV functie van de Raad van State uitgevoerd.



De procedure

Informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure

tim_willemsen

Tim Willemsen

Hoofd Stafafdeling Informatievoorziening. Voor vragen over de functie en de procedure

Je sollicitatie met cv kun je, onder vermelding van vacaturenummer PO-2024-57 en t.a.v. Janne van der Veer, mailen naar:

vacatures@raadvanstate.nl

Je kunt solliciteren tot en met 10 december 2024

Bijzonderheden

De Raad van State stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in ons team.

We vragen tijdens de sollicitatieprocedure om twee referenties. Contact opnemen met één van de opgegeven referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure, evenals een assessment.

We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van je ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we je openbare informatie op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

In de selectieprocedure hebben herplaatsing kandidaten en verplichte VWNW-kandidaten binnen de Rijksoverheid een voorrangspositie. Mocht je tot één van deze doelgroepen behoren, verzoeken we jou om de aanwijzingsbrief bij de sollicitatiebrief te voegen.

Wil je meer weten over de Raad van State? Neem dan een kijkje op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Acquisitie stellen we niet op prijs. Delen is prima; doorplaatsen van de advertentie niet.