Het gebeurt aan jouw bureau als

Ervaren Jurist Bestuursrechtspraak

32-36 uur per week

Ben jij ervaren in het behandelen van zaken in het algemeen bestuursrecht, het omgevingsrecht en/of het migratierecht en wil jij je daarin graag verder specialiseren? Vind je maatschappelijke relevantie en impact van je werk belangrijk? De Raad van State is op zoek naar ervaren juristen zoals jij die zich verder willen ontwikkelen bij de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland!


Wat ga je doen als jurist

Als jurist bij Bestuursrechtspraak werk je voor één van de drie kamers. Binnen jouw kamer behandel je een grote variëteit aan zaken. Verschillend van omvang en complexiteit, maar altijd met directe impact op de samenleving. Het resultaat van jouw inspanningen is daardoor direct merkbaar.

Wat je precies kunt verwachten? Je dagelijkse werk bestaat uit het voorbereiden van de behandeling van bestuursrechtelijke geschillen en het adviseren van staatsraden in deze zaken. Dat doe je aan de hand van regelgeving, jurisprudentie en literatuur. Op het moment van de daadwerkelijke zitting treed je op als griffier. Na afloop neem je deel aan de raadkamer, waar staatsraden beslissen over de afdoening van de zaak. Je draagt hieraan actief bij door de staatsraden te adviseren en schrijft na het ‘raadkameren’ de conceptuitspraak.

Als ervaren jurist schrijf je richtinggevende uitspraken, waarvan het resultaat vaak direct merkbaar is in de samenleving, en lever je een bijdrage aan verschillende projecten, zoals het opstellen van juridische handboeken. Je wordt in deze functie dus uitgedaagd om je analytische, redactionele en methodische vaardigheden verder te ontwikkelen. Uiteraard word je hierin ondersteund: je wordt begeleid en gecoacht door een Senior jurist en volgt een op jou afgestemd ontwikkelpad met bijbehorende opleidingsfaciliteiten.

Lees meer over werken bij Bestuursrechtspraak.


Casper Stouthamer, jurist directie Bestuursrechtspraak

casper_stouthamer_portret
Als jurist bij de Raad van State heb je de kans om op het hoogste niveau juridisch werk te verrichten.

Wat vragen we van jou?

Deze functie past goed bij jou als je analytisch sterk bent en een passie hebt voor werken aan zaken met een maatschappelijke impact. In je werk laat je zien te beschikken over goede redactionele en methodische vaardigheden. Jouw werk doet er toe, maar je weet dat je samen met je collega’s tot de beste resultaten komt. Het teamverband stel je centraal en jouw kennis deel je met collega’s zodat zij van jou leren. Je weet snel goede (werk)relaties op te bouwen. Streven naar hoge kwaliteit zit in jouw DNA en je wilt graag, samen met ons, jouw ontwikkeling naar het volgende niveau tillen.

Dit is wat wij vragen:

 • Je hebt een studie rechtsgeleerdheid (bachelor én master) afgerond, een master staats- en bestuursrecht is een pré, maar geen vereiste;
 • Je beschikt over minimaal twee jaar werkervaring als jurist (waarbij je zelfstandig aan zaken hebt gewerkt);
 • Je hebt een goed analytisch vermogen en hebt dit aantoonbaar toegepast in je werkzaamheden;
 • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je weet zelfstandig je werk vorm te geven, de juiste prioriteiten te stellen en tot resultaten te komen;
 • Je bent zeer gemotiveerd om verder te investeren in zowel je eigen talenten als de verdere ontwikkeling van de Afdeling Bestuursrechtspraak.


Wat we aanbieden

Naast het feit dat je met de inhoud van je werk een directe maatschappelijke bijdrage levert, is dit een functie waarin je je ontwikkeling naar het volgende niveau kunt tillen. We ondersteunen je in deze persoonlijke groei middels een op jou afgestemd opleidingstraject. De Raad biedt faciliteiten om je verder te kunnen ontwikkelen: tijd, middelen en cursussen. Wij werken hybride met elkaar, wat betekent dat je naast op kantoor ook thuis kan werken. Op deze manier kun je een balans vinden tussen werk en privé. Je start met een tijdelijk contract van een jaar, bij verlenging wordt dit omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Het is een functie in schaal 10-12 van de CAO Rijk. Het bruto maandsalaris van deze schaal is minimaal € 3.412,33 en maximaal € 6.320,43 en is op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van het aantal jaren relevante werkervaring dat je hebt opgedaan. Verder geniet je van alle voordelen uit de CAO Rijk zoals:

 • een individueel keuzebudget van 16,37% van je bruto jaarsalaris;
 • volledige vergoeding van woon- werkverkeer met openbaar vervoer.

Voor een uitgebreid overzicht van de inschaling van deze functie zie: (senior) adviseur


Hoe ziet jouw sollicitatieprocedure eruit?

De hele procedure proberen we in vier weken af te ronden.

 • Bevestiging

  De ontvangst van je sollicitatie wordt binnen een paar werkdagen per mail bevestigd.

 • Kennismaking

  We laten binnen een week na de ontvangstbevestiging weten of we verder willen kennismaken.

 • Assessment

  Je mag op korte termijn, meestal binnen een week, online een schrijfopdracht maken.

 • Gesprek

  Bij een positief beoordeelde opdracht ga jij een of twee weken later in gesprek met het unithoofd en een seniorjurist.


Jouw droomcarrière?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature maar heb je toch nog vragen?

Elise Russcher

Elise Russcher

Unithoofd bij de directie Bestuursrechtspraak. Elise beantwoordt graag al je vragen over de functie.
Telefoon
06-50193802
E-mail
vacatures@raadvanstate.nl
Ilona van Brandwijk

Ilona van Brandwijk

P&O-adviseur. Ilona heeft antwoord op al je vragen over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden.
Telefoon
06-23318375
E-mail
vacatures@raadvanstate.nl

Je sollicitatie met je cv en cijferlijst kun je sturen ter attentie van mr. Elise Russcher naar:

vacatures@raadvanstate.nl

We vinden het leuk om in je sollicitatie terug te lezen hoe je ons gevonden hebt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bijzonderheden

Detachering is mogelijk als je al rijksambtenaar bent.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Als je dat wilt, kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

De Raad van State stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze teams.

We vragen tijdens de sollicitatieprocedure om twee referenties. Contact opnemen met één van de opgegeven referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

In de selectieprocedure hebben herplaatsingskandidaten en verplichte VWNW-kandidaten binnen de Rijksoverheid een voorrangspositie. Mocht je tot één van deze doelgroepen behoren, dan word je verzocht de aanwijzingsbrief bij de sollicitatiebrief te voegen.

Zie ook onze vacature voor startende jurist Bestuursrechtspraak.