Het gebeurt aan jouw bureau als

Jurist Bestuursrechtspraak

32-36 uur per week

Word jij enthousiast van vraagstukken over het algemeen bestuursrecht, het omgevingsrecht en/of het migratierecht? Ben jij een jurist die graag een maatschappelijke bijdrage wil leveren en uitdagend juridisch werk wil doen? Ben jij goed in het analyseren en oplossen van rechtsvragen, met oog voor nuances en gevolgen voor de rechtspraktijk? Dan is de Raad van State op zoek naar jou!


Wat ga je doen als jurist

Als jurist bij Bestuursrechtspraak werk je voor één van onze drie kamers. De onderwerpen die hier langskomen, zijn zeer divers. Je kunt zowel de grote, complexe zaken als de kleine, wat eenvoudigere zaken op je bord krijgen. Vaststaat dat je vanaf de eerste dag begint met je eigen zaken. Zo ben je direct betrokken bij het resultaat en leer je veel door te doen.

Wat kun je precies verwachten? Je dagelijkse werk bestaat uit het voorbereiden van de behandeling van bestuursrechtelijke geschillen en het adviseren van staatsraden in deze zaken. Dat doe je aan de hand van regelgeving, jurisprudentie en literatuur. Op het moment van de daadwerkelijke zitting treed je op als griffier. Na afloop neem je deel aan de raadkamer, waar staatsraden beslissen over de afdoening van de zaak. Je draagt hieraan actief bij door de staatsraden te adviseren en schrijft na het ‘raadkameren’ de conceptuitspraak.

In deze functie vind je vooral uitdaging in het verder ontwikkelen van je redactionele, analytische en methodische vaardigheden. Dit doe je doordat je nauw betrokken bent bij de behandeling van zaken en bijdraagt aan het voorbereiden en schrijven van (concept)uitspraken. Juristen die hun loopbaan bij de directie Bestuursrechtspraak beginnen, worden intensief begeleid door seniorjuristen. Deze ervaren collega's introduceren je in de wereld van het bestuursrecht. Daarnaast krijg je vanaf het begin educatieve begeleiding in de vorm van cursussen en opleidingen. Je opleiding verloopt aan de hand van een ontwikkelingspad. Deze aanhoudende focus op ontwikkelen, zorgt ervoor dat jij je kunt ontplooien tot specialist in het bestuursrecht.

Lees meer over werken bij Bestuursrechtspraak.


Nuria de Jong, jurist directie Bestuursrechtspraak

nuria_de_jong_portret
Bij de Raad ben je altijd bezig met maatschappelijk relevante zaken.

Wat vragen we van jou?

Deze functie past goed bij jou als je analytisch sterk bent onderlegd en een passie hebt voor werken aan zaken met een maatschappelijke impact. In je werk laat je zien dat je goede redactionele en methodische vaardigheden hebt. Jouw werk doet ertoe, maar je weet dat je daarvoor anderen nodig hebt en bouwt graag goede (werk)relaties op en helpt anderen waar nodig. Streven naar hoge kwaliteit zit in jouw DNA en je wilt graag, samen met ons, investeren in jouw ontwikkeling.

Dit is wat wij vragen:

  • Je hebt een studie rechtsgeleerdheid (bachelor én master) afgerond. Een master staats- en bestuursrecht is een pré, maar geen vereiste;
  • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Je bent in staat zelfstandig je werk vorm te geven en de juiste prioriteiten te stellen;
  • Je bent zeer gemotiveerd om te investeren in zowel je eigen talenten als de verdere ontwikkeling van de Afdeling bestuursrechtspraak.


Wat we aanbieden

Naast het feit dat je met de inhoud van je werk een directe maatschappelijke bijdrage levert, is dit een functie waarin je jezelf volledig gaat specialiseren in het vakgebied van het bestuursrecht. We ondersteunen je in deze specialisatie middels een op jou afgestemd opleidingstraject met oog voor vakinhoudelijke, maar ook persoonlijke groei. De Raad biedt faciliteiten om je verder te kunnen ontwikkelen: tijd, middelen en cursussen. Wij werken hybride met elkaar, wat betekent dat je naast op kantoor ook thuis kan werken. Op deze manier kun je een balans vinden tussen werk en privé. Je start met een tijdelijk contract van een jaar, bij verlenging wordt dit omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Het is een functie in schaal 10, 11 en 12 van de CAO Rijk, het bruto maandsalaris van deze schaal betreft minimaal € 3.404,39 en maximaal € 6.907,67 en is op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van het aantal jaren relevante werkervaring dat je hebt opgedaan. Verder geniet je van alle voordelen uit de CAO Rijk zoals:

  • een individueel keuze budget van 16,37% van je bruto jaarsalaris;
  • volledige vergoeding van woon- werkverkeer met openbaar vervoer.

Voor een uitgebreid overzicht van de inschaling van deze functie zie: (senior) adviseur


Hoe ziet jouw sollicitatieprocedure eruit?

De hele procedure proberen we in vier weken af te ronden.

  • Bevestiging

    De ontvangst van je sollicitatie wordt binnen een paar werkdagen per mail bevestigd.

  • Kennismaking

    We laten binnen een week na de ontvangstbevestiging weten of we verder willen kennismaken.

  • Assessment

    Je mag op korte termijn, meestal binnen een week, online een schrijfopdracht maken.

  • Gesprek

    Bij een positief beoordeelde opdracht ga jij een of twee weken later in gesprek met het unithoofd en een seniorjurist.


Jouw droomcarrière?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature maar heb je toch nog vragen?

Elise Russcher

Elise Russcher

Unithoofd bij de directie Bestuursrechtspraak. Elise beantwoordt graag al je vragen over de functie.
Telefoon
06-50193802
E-mail
vacatures@raadvanstate.nl
Ilona van Brandwijk

Ilona van Brandwijk

P&O-adviseur. Ilona heeft antwoord op al je vragen over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden.
Telefoon
06-23318375
E-mail
vacatures@raadvanstate.nl

Je sollicitatie met je cv en cijferlijst kun je sturen ter attentie van mr. Elise Russcher naar:

vacatures@raadvanstate.nl

We vinden het leuk om in je sollicitatie terug te lezen hoe je ons gevonden hebt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bijzonderheden

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Als je dat wilt, kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

De Raad van State stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze teams.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

In de selectieprocedure hebben herplaatsingskandidaten en verplichte VWNW-kandidaten binnen de Rijksoverheid een voorrangspositie. Mocht je tot één van deze doelgroepen behoren, dan word je verzocht de aanwijzingsbrief bij de sollicitatiebrief te voegen.

Zie ook onze vacature voor ervaren jurist Bestuursrechtspraak.