Raad van State als werkgever

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het land. Met die twee taken is de Raad van State altijd bezig met actuele thema’s die spelen in de maatschappij.  Thema’s die regelmatig de voorpagina’s van het nieuws bereiken!

We houden ons bezig met serieuze zaken. Werken bij de Raad van State betekent dan ook verdieping: vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Er is veel aandacht voor begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Onze open, collegiale en informele sfeer zorgt ervoor dat we enthousiast en gedreven ons werk doen.

Vergadering

En we werken op een unieke locatie in het centrum van Den Haag. Te midden van andere Hoge Colleges van Staat, ministeries en op steenworp afstand van het Binnenhof.

Voorkant_gebouw_kneuterdijk

Naast serieus en hard werken is er bij de Raad ook volop ruimte voor gezellige activiteiten en ontspanning. Zo tref je je collega’s na het werk ook bij onze borrels, sportieve activiteiten en personeelsfeesten. Daar leer je ook de collega's van andere directies kennen.

Onze organisatie bestaat uit ruim 600 collega’s, waarvan ongeveer 250 juristen en 80 staatsraden. De secretaris heeft de leiding over de medewerkers, die werkzaam zijn binnen de directies Advisering, Bestuursrechtspraak, Bedrijfsondersteuning en Bestuursondersteuning. Onder de directie Bedrijfsondersteuning vallen bijvoorbeeld de afdelingen financiële zaken, P&O en ICT. De directie Bestuursondersteuning bestaat onder meer uit de afdelingen Communicatie en Interne en Externe betrekkingen.

joeri_verweij_portret

Joeri Verweij, jurist directie Bestuursrechtspraak

Naast hard werken is er ook tijd voor leuke activiteiten.

Feitjes op een rij:

De Raad van State ...

  • is opgericht in 1531
  • heeft koning Willem-Alexander als voorzitter
  • brengt jaarlijks ongeveer 450 wetgevingsadviezen uit
  • doet jaarlijks ruim 9.000 uitspraken in bestuursrechtelijke geschillen
  • is gevestigd in het centrum van Den Haag
  • is voor een deel gehuisvest in het historische Paleis Kneuterdijk
  • heeft een actieve personeelsvereniging die evenementen en activiteiten organiseert
  • bestaat uit ruim 600 collega’s, waarvan ongeveer 250 juristen en 80 staatsraden

Werken bij Bestuursrechtspraak

Zittingszaal

Werken bij Advisering

Tuinzaal_RaadvanState